قرارداد اسباب کشی

یکی از موارد مهم در فصل ‌تغییر منزل یا تعویض منزل اسباب کشی است. هزینه اسباب کشی و موارد آن خود یک دغدغه برای مردم است. شاید توجه نکنیم اما جابجایی اثاث منزل دارای هزینه‌هایی است که به آنها توجه زیادی نمی‌شود. به طور دقیق چون اثاثیه منازل‌ با هم متفاوت هستند و از لحاظ مکانی نیز فرق می‌کند قیمت گذاری دقیق نمی‌توان برای آن داشت. 

برای یک اسباب کشی باید حتما موارد موثر زیر را در نظر بگیریم:

  • حجم اثاثیه و لوازم منزل
  • زمان و روز اسباب کشی
  • تعداد طبقات در مبدا و در مقصد جابجایی
  • فاصله محل پارک ماشین باربری تا منزل
  • لوازم و اقلام پر هزینه
  • دستمزد کارگرِ بسته بندی اثاثیه منزل
  • نوع ماشین بر حسب مقدار اسباب
  • مسافت از مبدا تا مقصد

هر کدام از موارد بالا خود دارای خصوصیات و مواردی در خصوص هزینه اسباب کشی  هستند. اگر توجه کافی به آن داشته باشیم می توانیم هزینه‌ها را کنترل کنید.

حجم اثاثیه و لوازم منزل

حجم اثاثیه با تعداد آن ها متفاوت است، این موضوع در چند طبقه بودن و فاصله داشتن محل پارک ماشین از محل ساختمان نمایان می‌شود. منزلی که دارای 50 عدد اقلام بزرگ است با منزلی که  100 عدد اقلام کوچک دارد متفاوت است.

در این حالت بسته بندی کردن اسباب بسیار مهم است. تا جای ممکن اثاثیه را در جعبه‌های خود محصول و بعد در جعبه‌های بزرگ‌تر قرار داده و ازآنجائیکه نوع بسته بندی کردن بسیار مهم است در بارگیری نیز تاثیر زیادی دارد. در بعضی مواقع نحوه بسته بندی کردن در نوع انتخاب ماشین تاثیر دارد که باعث تغییر قیمت نیز می‌شود.

اثاثیه ی‌ خانه به چند بخش تقسیم می‌شوند

اسباب‌های با حجم کوچک، اسباب‌های با حجم متوسط، اسباب‌های با حجم بزرگ.

اسباب‌های حجم کوچک

 بیشترین اثاث منزل را تشکیل می‌دهند. از نظر تعداد بسیار زیاد هستند و معمولا وقت بیشتری را در جابجایی به خودشان اختصاص می‌دهند. تعداد دفعاتی که باید برای جمع آوری، رفت و آمد و جابجایی آنها وقت گذاشت بسیار زیاد است. نکته مهم در حمل این اثاثیه‌ چیدمان در ماشین حمل بار است. این اسباب‌ها یک نفره حمل می‌شوند و وزن زیادی ندارند.

اسباب‌های حجم متوسط

این اسباب‌ خانه مثل صندلی، میزهای چهارنفره یا کوچک، عسلی‌ها، کمدهای کوچک، میزهای تاشو، قالیچه و… تشکیل می‌دهند. این اثاثیه‌ وزن متوسط دارند در بعضی مواقع دو نفره هم حمل می‌شوند و اگر در ماشین حمل بار درست چیده نشوند حجم زیادی را اشغال می‌کند.

اسباب‌های حجم بزرگ

این اثاث‌ منزل از نظر تعداد کم هستند، ولی نیاز به قدرت بدنی بالایی برای جابجایی دارند. جابجا کردن آنها بسیار حساس و بعضا پر هزینه است. ممکن است در بعضی موارد خاص حضور نمایندگی در محل الزام داشته باشد. بعضی از شرکت‌ها برای جابجا کردن بعضی وسایل نیروی خاصی دارند. این وسایل از نظر حجم بزرگ هستند و برای جابجایی چند نفر نیاز دارند(دو نفر به بالا). مثل یخچال و فریزر، کمد، ویترین، ماشین لباسشویی، فرگاز، ماشین ظرف شویی، فرش، و… .

حجم اثاثیه و لوازم منزل در تعیین ماشین حمل بار مهم است. این امر در قیمت تاثیر دارد. مثلا نرخ یک ماشین باری سبک با کامیون فرق می‌کند. در ادامه در باره این مورد توضیح کامل داده‌ایم.

زمان و روز اسباب کشی

معمولا فصل جابجایی منزل از اول تابستان شروع می‌شود ودر این ایام به علت زیاد شدن اسباب کشی و کم شدن نیروی حرفه‌ای مبلغ به صورت ناخواسته بالا می رود. بعد از پایان فصل گرما و کم شدن اسباب کشی و فراوانی نیروی حرفه‌ای این نوع شرکت‌ها به صورت رقابتی کار خود را ادامه می‌دهند، قیمت ها کاهش پیدا خواهند کرد.

نکته: در زمان سردی هوا یا یخبندان ابتدا جابجایی اثاثیه مشکل و باعث شکستگی بعضی از مواردی که قابل انعطاف نیستند می شود و می‌تواند باعث خرابی و خسارت شود.

تعداد طبقات در مبدا و در مقصد جابجایی

طبقات یکی از مسائلی است که در قیمت هزینه اسباب کشی تاثیر دارد. که هم وقت گیر و هم انرژی بر است. بعضی شرکت‌ها هستند که سه ساعت اول هزینه را  معمولی حساب می کنند ولی اگر ساعتی به زمان اضافه شود اضافه بر مبلغ دستمزد دریافت می کنند.

نکته: دستمزد هر کارگر به ازای اضافه شدن هر طبقه افزایش پیدا می کند.

فاصله محل پارک ماشین باربری تا منزل

بعضی از لوازم منزل که بعضا پیشرفته هستند نیازمند حضور نمایندگی‌شان در موقع جابجایی هستند، یا این که ممکن است به روشی خاصی جابجا شوند. در اینصورت نمایندگی برای جابجا کردن آن یا حضور برای جابجایی هزینه دریافت می‌کند.

مثل: یخچال‌های سایدبای‌ساید، لوستر، پیانو، آکواریوم در ابعاد یک متر به بالا، ویترین مخصوص، یخچال18 فوت به بالا، کمد، کاناپه بزرگ، کتاب خانه و بوفه سنگین، بوفه‌های بزرگ شیشه‌ای(میز ناهار خوری 6 نفر به بالا) دستگاه‌هایی مثل تردمیل،  کتابخانه با ارتفاع بیشتر از6/1  و… .

دستمزد کارگر بسته بندی اثاثیه منزل

بعضی خانواده‌ها برای بسته بندی وسایل خود از نیروهای  شرکتی استفاده می‌کنند، این شرکت‌ها بسته بندی وسایل را انجام خواهند داد. خود بسته بندی کردن بالغ بر مبالغی است که بسته به نوع وسیله‌ها و تعداد آنها متفاوت است.

نوع ماشین بر حسب مقدار اسباب

یکی از هزینه های اسباب کشی کرایه ماشین حمل اسباب است. نوع ماشین بسته به مقدار اسباب انتخاب می‌شود. هر ماشین کرایه خاص خود را دارد. مثلا کرایه ماشین باربری سبک با انواع کامیون فرق دارد. نحوه قیمت گذاری ماشین را در قسمت بعد توضیح خوهیم داد.

مسافت از مبدا تا مقصد

یکی از مواردی که در قیمت تاثیر می‌گذارد بعد مسافت است. این موارد به چندین مورد تقسیم می‌شود.

در شهرهای کوچک هزینه را به صورت درون شهری حساب می‌کنند. مگر آن که از شهری به شهر دیگر باشد، اگر مقصد در منطقه دیگری ولی در همان استان باشد کرایه را بر اساس حمل و نقل شهر به شهر حساب می‌کنند.

در شهرهای بزرگ یا منطقه‌ای هزینه به صورتی متفاوت محاسبه می شود (به طور مثال از منطقه شماره1 به منطقه شماره2) یا بازهم به صورت کیلومتری حساب می‌شود.

اگر استان به استان باشد یا درون استان ولی با فاصله‌ی زیاد، آنگاه به صورت کیلومتری حساب می‌شود.

در موارد بالا ممکن است نیاز به بارنامه هم وجود داشته باشد، که خود بارنامه هزینه‌ای بر اساس میزان مسافت و میزان بار دارد.

قیمت گذاری تقریبی

نرخ کرایه و قیمت گذاری شامل 7 مورد است:

  • قیمت ماشین باربری
  • برای سه ساعت با ماشین کامیون کوچک حدودا 330 هزار تومان. بسته به شهر محل زندگی
  • برای دوساعت با ماشین باربری کوچک(نیسان) حدودا 180 تا 200 هزار تومان. بسته به شهر محل زندگی
  • دستمزد کارگر اسباب کشی
  • دستمزد کارگر حمل اثاثیه منزل برای 3 ساعت و طبقه همکف به همکف،حدودا 85 هزار تومان است.
  • دستمزد کارگر برای طبقات اول به بالا افزایش پیدا می‌کند و برای هر طبقه حمل اثاثیه حدودا بین 10 تا 15 هزار تومان بر اساس توافق طرفین است.
  • اگر زمان بیش از سه ساعت طول بکشد، دستمزد کارگر هر ساعت یک سوم مبلغ اولیه حدودا (30 هزار تومان) اضافه می‌شود. در بعضی موارد نسبت به میزان و نوع اثاثیه متفاوت است.

بیمه باربری

ارزش بار هر یک میلیون تومان، نرخ بیمه باربری 1500 تومان است. برای دریافت قیمت بیمه و بارنامه باید به باربری‌ها مراجعه کرد.

هزینه حمل وسایل سنگین

موارد زیر جزء اثاث منزل حساب نمی‌شوند و هزینه آنها جداگانه حساب می‌شوند:

  • حمل یخچال ساید بای ساید، یخچال نیم ساید، یخچال طرح نیم ساید.
  • یخچال 18 فوت به بالا
  • پیانو
  • کمد
  • کتابخانه با ارتفاع بیشتر از 1.6 متر.
  • کاناپه بزرگ
  • کتابخانه و بوفه سنگین
  • تردمیل
  • بوفه‌های بزرگ شیشه‌ای(میز نهارخوری 6 نفر به بالا)

شرکت‌ها و کارگران حمل بار وسایل خاص زیر هزینه اضافی دریافت می‌کنند، این موارد به شرح زیر است:

جابجایی ساید بای سایدهر طبقه15 هزار تومان
تردمیلهر طبقه15 هزار تومان
پیانوهر طبقه60 هزار تومان
میز نهارخوری 6 نفرههر طبقه15 هزار تومان
گاو صندوقهر طبقه40 هزار تومان (به ازای هر صد کیلوگرم)
ماشین لباسشوییهر طبقهمعمولا رایگان
ماشین ظرفشوییهر طبقهمعمولا رایگان
اجاق گازهر طبقهمعمولا رایگان
باز و بسته کردن در ساید 2 درببرای هر دستگاه80 هزار تومان
باز و بسته کردن در ساید 3 درببرای هر دستگاه100 هزار تومان
باز و بسته کردن در ساید 4 درببرای هر دستگاه120 هزار تومان
باز و بست پردهدر مبدا و مقصد50 هزار تومان
باز و وصل شیر ظرفشویی و لباسشوییدر مبدا و مقصد20 هزار تومان

هزینه اسباب کشی اثاث خاص و سنگین

نکته مهم: اگر ساختمان آسانسور دارد هزینه حمل بار یک طبقه حساب می‌شود.

هزینه‌های مازاد

اگر اسباب کشی بیشتر از 3 ساعت طول بکشد، هزینه مازاد به آن اضافه می‌شود.

جدول هزینه‌های مازاد

قیمت کامیون سبکبرای یک ساعت اضافی110 هزار تومان (یک سوم هزینه اولیه)
نیسان(باربری کوچک)برای یک ساعت اضافی100 هزار تومان (یک دوم هزینه اولیه)
وانتیک ساعت اضافی75 هزار تومان(یک دوم هزینه اولیه)
دستمزد کارگربرای یک ساعت اضافییک سوم هزینه اولیه
دستمزد اضافی کارگربرای طبقه اول به بالا
فاصله از محل تخلیهبرای هر متر بیشتر از 10 متر2 هزار تومان

جدول هزینه‌های مازاد

هزینه بسته بندی (اختیاری)

بسته بندی برای جمع آوری اسباب منزل در مرحله اول است. این مرحله اختیاری است، و معمولا خود فرد اثاثیه‌های منزل خود را جمع و بسته بندی می‌کند. ولی بعضی از شرکت‌ها این کار را انجام می‌دهند. نحوه قیمت گذاری بسته بندی بر حسب زیر است:

تجهیزات بسته بندی (پلاستیک حباب دار و سلفون و چسب) + هزینه کارگر = هزینه بسته بندی اثاثیه منزل.

بعضی از شرکت‌ها چیدمان اثاثیه را هم انجام می‌دهند. که حدودا هزینه آن 250 هزار تومان است.

هزینه‌های غیر مترقبه

به هزینه‌هایی گفته می‌شود که خیلی نادر است  پیش بیایند. که به مبلغ هزینه ها به صورت ناخواسته اضافه می‌شوند.

مثل: حق توقف، ترافیک، جریمه یک طرفه بودن یا قرار داشتن در طرح.

نمونه قرارداد اسباب کشی

– بند اول
بند اول مانند هر قرارداد دیگری شامل معرفی طرفین و ذکر مشخصات شناسنامه‌ای آنها می‌شود که در آن به صورت واضح نام و نام خانوادگی طرفین قرارداد، نام پدر، شماره شناسنامه و یا کد ملی آنها، آدرس محل سکونت و مواردی از این قبیل می‌بایست مطرح شوند و هر دو طرف نسبت به تکمیل فرم بایستی اقدام کنند.

– بند دوم
در این قسمت راجع به وسیله نقلیه مورد نظر و مشخصات کامل آن به همراه مبدا و مقصد صحبت می‌شود.

– بند سوم
هزینه حمل و نقل باید به صورت واضح، به عدد و حروف بر حسب واحد ریال با توجه به وزن وسایل و لوازم طبق تعرفه وزارت راه و نرخ موصب اتحادیه ذکر شود.

– بند چهارم
مدت اجرای قرارداد باید با ذکر روز و تاریخ شمسی و رسمی کشور مشخص شود.

– بند پنجم
نحوه پرداخت وجه می‌بایست معین گردد. به طور مثال اینکه چند درصد از مبلغ کل جا‌به‌جایی پیش از بارگیری باید پرداخت شود و بقیه مبلغ به صورت نقد یا چک وصول می‌گردد موضوعی است که در این بند باید مشخص شود. بهتر است کلیه مبالغ هزینه شده یادداشت شوند و برای آنها رسید پرداختی به مشتری ارائه شود.

– بند ششم
این بند به کسورات قانونی می‌پردازد. در واقع مالیاتی که بابت حمل و نقل از سوی سازمان‌های مربوطه تعیین شده در این قسمت مطرح می‌شوند که لازم الاجراست.

– بند هفتم
حق تمبر بارنامه به عهده شرکت صادر کننده بارنامه است. در مورد هزینه ترمینال، عوارض شهرداری و باسکول متصدی حمل و نقل مسئول است.

– بند هشتم
شرایط حمل و نقل می‌بایست به صورت واضح و با شرحی کامل مطرح شوند و هیچ نقطه ابهامی برای طرفین قرارداد وجود نداشته باشد.
به طور مثال مستقر شدن فردی از طرف ارسال کننده در مکان تخلیه بار و همچنین محل بارگیری در تمام مدت حمل و نقل یکی از شرایط جا به جایی است. همین طور در مورد مفقود شدن لوازم و یا خسارت وارد شده به اموال بایستی مشخص شود که بر عهده چه کسی خواهد بود. آیا این موضوع بر عهده متصدی حمل و نقل است؟ همه این موارد به صورت کاملا شفاف در این بند می‌بایست گنجانده شوند. اگر ماشین‌های حمل بار بیش از حد در محل بارگیری و یا تخلیه بار معطل شوند به ازای هر ساعت زمان صرف شده هزینه جداگانه‌ای در نظر گرفته می‌شود. متصدیان حمل و نقل به هیچ وجه حق دریافت مبالغی برای بارنامه، بارچینی، انعام، انبارداری و مواردی از این قبیل را ندارند و این موضوع بایستی در قرارداد ذکر شود و به رویت و امضای هر دو طرف برسد.
ارسال کننده لوازم و اثاثیه بایستی آدرس دقیق مبدا و مقصد، تعداد کالا، طرز بسته بندی آنها، وزن و محتویات بسته‌ها، همچنین مدت زمان تحویل کالا و آدرس را کاملا شفاف در قرارداد ذکر کند و شرکت را در جریان موارد ذکر شده قرار دهد در غیر این صورت مسئولیت هر نوع خسارت و دیرکردی بر عهده او خواهد بود.
محل تخلیه بار باید به گونه‌ای تعیین شود که از نظر مقررات راهنمایی و رانندگی مشکلی برای شرکت حمل و نقل به وجود نیاید.

– بند نهم
شرایط خاص و غیر منتظره در این بند مطرح می‌شوند. به طور مثال اگر شرایط خاصی در حین کار برای متصدی جابه‌جایی پیش آید که منجر به تعویق و تاخیر در تحویل کالا شود و یا حادثه‌ای رخ دهد که باعث خسارات مالی برای مشتری شود می‌بایست نسبت به آگاه کردن وی اقدام کند.

– بند دهم
شرایطی که موجب فسخ قرارداد می‌شوند مانند تخلف در اجرای هر یک از موارد ذکر شده در قرارداد در این قسمت باید مطرح شوند. در مواردی که اختلاف میان هر یک از طرفین قرارداد ایجاد شود و با مذاکره حل نشود از طریق داور می‌بایست پیگیری شود.
تمام بندهای قرارداد باید مورد تایید طرفین قرار بگیرد و در انتها می‌بایست هر دو طرف به همراه وکیل تنظیم کننده قرارداد موارد تایید شده را امضا کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به اطلاعات بیشتری نیاز دارید؟

با ما تماس بگیرید

647-955-7767